lördag 4 september 2010

Emmy Awards 2010

Natten mellan söndag och måndag hölls den årliga Emmy-galan i Nokia Theatre, L.A. För er som inte vet så är Emmy-galan tv-seriernas motsvarighet till Oscars-galan i USA.

De stora vinnarna i år blev komediserien Modern Family, dramaserierna Mad Men och Breaking Bad, samt TV-filmen Temple Grandin.

Modern Family vann mycket välförtjänt i kategorin bästa komediserie. Serien tävlade bland annat mot den minst lika genialiska serien 30 Rock, som vunnit priset de tre föregående åren.
Modern Family vann också priser för bästa manliga biroll (Eric Stonestreet), bästa manus, bästa rollsättning, bästa redigering och bästa ljudmix. TV4 har visat halva första säsongen av Modern Family. Andra halvan kommer att visas senare i höst.

Priset för bästa dramaserie gick för tredje året i rad till Mad Men, ett hyllat perioddrama som handlar om reklammakare i New York på 60-talet.
Mad Men vann också priser för bästa manus, bästa rollsättning och bästa hårstyling (ja, det finns ett sånt pris).
Mad Men visas i Sverige på Kanal 9

En av de mest prestigefyllda kategorierna de senaste åren har varit priset för bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie. Så även i år, då priset gick till Edie Falco för hennes insats som titelkaraktären i den mörka komediserien Nurse Jackie (första säsongen visas just nu på svt), efter tufft motstånd från bl.a. tidigare vinnarna Tina Fey (30 Rock), Julia Louis-Dreyfus (Christine) och förra årets pristagare Toni Collette (United States of Tara)

Priset för bästa manliga huvudroll i en komediserie gick till Jim Parsons för rollen som Sheldon Cooper i The Big Bang Theory

Fler vinnare kan ni hitta på iMDb

Inlägg skrivet av: Jimi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar