söndag 27 februari 2011

Oscarsgalan 2011!

Inatt är det äntligen dags för det som miljontals filmälskare världen över har väntat på i över ett år. Jag pratar förstås om galornas gala, den 83e årliga Oscarsgalan!

Galan går av stapeln kl. 2.30 inatt, men sändningarna börjar redan 23.00Kanal 9, med förhandssnack med Filip och Fredrik, följt av livesändning från röda mattan vid midnatt och sen en nedräkning till själva prisutdelningen.

Rösta gärna på din favorit till Bästa film-priset här till höger!

Konferencierer i år är skådespelarna Anne Hathaway och James Franco (som själv är nominerad för huvudrollen i 127 Hours):

Kanal 5s TV-blogg We Love TV kommer med lite bra tips om hur man ska hålla sig vaken under Oscarsnatten:


Tips nummer 1: Lämna sängen. Ja, jag vet, den här är svår. Men du måste lämna sängen. Sätt dig i soffan!

Tips nummer 2: Se till att ha något att knapra på. Popcorn, gurka eller morötter. Helst något som gör att du inte måste gå och borsta tänderna igen.

Tips nummer 3: Ladda dvd:n eller datorn med någon bra serie. Allra helst en komedi i stil med 30 Rock eller något sånt. Något lättsamt som inte kräver allt för mycket uppmärksamhet.
Reklampauserna är den största sömnfällan, så i varje reklampaus sätter du på din komediserie och kollar tills reklamen i rutan är slut. Så håller du på så under natten. I år kommer dessutom Filip och Fredrik finnas till i pauserna för att hålla dig vaken.

Tips nummer 4: Var aktiv på sociala medier. I fall dina Facebook-vänner inte förstår din fascination för det här så bege dig till Twitter, där finns massor med likasinnade som inte vill annat än att prata om vad ni alla ser på tv just då. Jag kommer att vara där och säkert Alex också. Och mängder med amerikaner kommer att vara vakna och vara där.

Tips nummer 5: Var påläst. Galan kommer, även i sina tråkigare passager, vara mer intressant om du har stenkoll på skådisarna, fillmerna, regissörerna och deras inbördes relationer och intriger.


Själv kan jag lägga till att det är en bra idé att gå upp ur soffan i reklampauserna och ta lite frisk luft, kanske ställa sig i dörröppningen (och då menar jag ytterdörren) eller på balkongen eller vid ett öppet fönster. Det gör dig garanterat lite piggare. Man kan också sätta mobilen på alarm och sen snooza hela tiden så att man vaknar fort om man råkar somna.

True Grit har 10 nomineringar, bl.a. Bästa film och Foto

Här finns en lista med alla nomineringar: Oscarsnomineringar 2011!
Och här finns en Spotify-lista med årets Oscarsnominerade filmmusik (Jag rekommenderar särskilt musiken från The Social Network och Inception!)


Vad har stjärnorna på sig för kläder? Vem håller det längsta tacktalet? Och blir det The King's Speech eller The Social Network som vinner bästa film? Eller kanske någon uppstickare som True Grit eller kanske t.o.m. Toy Story 3?

Allt detta och mycket, mycket mer får ni reda på när ni ser Oscarsgalan inatt kl. 2.30 på Kanal 9 (försnack 23.00)!
Innan detta, kl 21.55, visas dessutom en intervju med James Franco, också detta på Kanal 9.

Själv laddar jag upp med det andra avsnittet av den grymma skräckthriller-serien The Walking DeadTV11. Det rekommenderas också ;)

Ska du se galan inatt? Vilka hoppas du vinner?
Kommentera gärna!
Jag kommer förmodligen vara online hela natten så om ni vill ha nån att diskutera vinnarna med så finns jag här på bloggen!


Inlägg skrivet av: Jimi

1 kommentar:

  1. Har tyvärr inte kanal 9 annars hade jag suttit klistrad! =) Vet du om det kommer något sammandrag på SVT som förra året? =)

    SvaraRadera