tisdag 17 maj 2011

Första trailern för Spielbergs Tintin!

Drömduon Steven Spielberg och Peter Jacksons hett efterlängtade filmversion av seriealbumen om den belgiske reportern/äventyraren Tintin har nu äntligen fått en trailer. Filmen, som har svensk premiär i slutet av oktober, ser ut att kunna bli helt fantastisk. Efter att ha sett trailern 8 gånger kan jag med säkerhet säga att det var längesen jag blev så här uppspelt av en reklamfilm.

Ta en titt själva:



Filmen är gjord med s.k. Motion Capture-teknik (ibland kallat Performance Capture), vilket gör att den känns betydligt mer realistisk än vanliga datoranimerade filmer, när det gäller rörelser och animationer. Denna tekniken användes även i Avatar och för Gollum och King Kong i Sagan om ringen resp. King Kong.

Intressant "Featurette" om Performance Capture



Tintin och enhörningens hemlighet är regisserad av Steven Spielberg efter ett manus av Steven Moffat, Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. the World) och Joe Cornish. I rollerna ser vi Jamie Bell, som Tintin, Andy Serkis (som också spelat tidigare nämnda Gollum och King Kong), som Kapten Haddock, Simon Pegg och Nick Frost, som Dupont och Dupond och Daniel Craig, som Rackham den röde.


Filmen kombinerar berättelserna från tre Tintin-album: Krabban med guldklorna (där Tintin första gången träffar Kapten Haddock, Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt.

Spielberg fick upp ögonen för Tintin redan i början av 1980-talet, när en recensent jämförde Raiders of the Lost Ark (första Indiana Jones-filmen) med Hergés seriealbum, och han har varit på väg att göra en film om Tintin flera gånger sedan dess, men det är alltså först nu, med Peter Jackson som medproducent, som det blivit dags för Tintin att synas på vita duken!
Om filmen blir en succé är det tänkt att Peter Jackson ska regissera en uppföljare. Spielberg och Jackson vill också regissera en tredje film tillsammans.

Tintin och enhörningens hemlighet har svensk premiär 28 oktober. Amerikanarna får vänta ända tills jul, hehe!


Inlägg skrivet av: Jimi

3 kommentarer:

  1. Den ser ut att kunna bli helt underbar och med Steven Spielberg och Peter Jackson vid rodret luktar det succé! Är den inspelad i 3D? Isf är den ju helt klart värd att se i det formatet...=)

    SvaraRadera
  2. Har liksom aldrig gillat Tintin nåt värst, men som sagt kan man ju inte missa ett samarbete med dessa genier, det blir förhoppningsvis storslaget!

    Är den baserad på någon utav de gamla serierna? Känner inte igen namnet, jag kommer typ bara ihåg den med Tintin och månen eller var det nu var ;)

    SvaraRadera
  3. Ja, Den är baserad på Krabban med Guldklorna, Enhörningens hemlighet och Racham den Rödes skatt...=)

    SvaraRadera