lördag 8 januari 2011

TV4 Komedi visar Parks and Recreation!

Äntligen kommer denna smått fantastiska komediserie till Sverige!

Amy Poehler spelar Leslie Knope, ett entusiastiskt och något överambitiöst kansliråd i den fiktiva staden Pawnee, Indiana. Hon drömmer om att en dag bli USAs president, men för tillfället är hon fast i stadens lilla parkförvaltning, underordnad hennes chef Ron Swanson (Nick Offerman) som anser att den amerikanska regeringen ska privatiseras och följa samma affärsmodell som Chuck E. Cheese's.

Serien följer Leslies försök att  förbättra Pawnee, bland annat genom att fylla i ett stort hål i marken och göra om det till en park. Hennes försök motarbetas dock ständigt av byråkrater och stadsbor som står i hennes väg. Vad som inte direkt hjälper till är hennes medarbetare som sällan delar den entusiasm och motivation som Leslie har.

Parks and Recreation hade amerikansk premiär 2009 och skapades av Greg Daniels och Michael Schur, som också ligger bakom den amerikanska versionen av The Office. Båda serierna delar också samma låtsasdokumentära stil. Hittills har två säsonger sänts i USA och en tredje har premiär senare denna månaden.

Första säsongen av Parks and Recreation, som endast består av 6 avsnitt,
är ganska halvdan. Så döm inte ut serien efter de första avsnitten, för under andra säsongen blommar den ut till en av de absolut bästa komediserier jag har sett.

Den är intelligent, charmig och väldigt rolig! Amy Poehler är helt lysande i huvudrollen och levererar varenda replik och ansiktsuttryck med perfekt komisk tajming. Likaså resten av skådespelarna som gör den här serien till något utöver det vanliga. Serien har träffsäker politisk satir och knivskarp humor, men allra mest handlar det om karaktärerna. De gör serien till något så ovanligt som en "sitcom" som är riktigt bra även när det inte skämtas. För man lär verkligen känna karaktärerna och man bryr sig om dem, såpass mycket att det kan bli riktigt rörande ibland.

Parks and Recreation har svensk premiär på Måndag, 10 Januari, kl. 21.30, på TV4 Komedi. Serien kommer att visas Måndag-Torsdag, med repriser av veckans avsnitt på Lördagar.

Om ni har turen att kunna se TV4 Komedi så rekommenderar jag verkligen verkligen att ni kollar in Parks and Recreation! Och dela gärna med er av era åsikter här efteråt.


Seriens officiella hemsida finns här! 

Här är lite klipp ifrån serien:

Leslie är inte nervös inför första dejten


Ron Swanson pratar om äktenskap och kärlek


Parkförvaltningen väntar på besök från deras "systerstad" i Venezuela


Leslie förlorar temperamentetInlägg skrivet av: Jimi

1 kommentar:

  1. Såg precis trailer på TV4 Komedi för detta, underbart! Nog den serien som jag skrattar mest åt för tillfället, längtar till säsong 3!

    SvaraRadera