lördag 1 januari 2011

Gott nytt filmår!

Filmåret 2010 har kommit och gått och i min mening var det ett väldigt bra sådant.
Jag och Johanna kommer ha våran egen lilla "filmgala" här på bloggen där vi utser 2010 års bästa filmer, skådespelare m.m. Det blir någon gång i Februari/Mars.

2011 ser ut att kunna bli ett minst lika bra filmår som 2010. Här är några av alla de filmer som är värda att se fram emot under 2011:

True Grit

Bröderna Coens Western-film, om fjortonåriga Mattie Ross som ger sig ut för att hämnas på sin fars mördare, kan inte bli annat än fantastisk!
Läs mitt tidigare inlägg om filmen här!

Sverigepremiär 18 Februari




Winter's Bone

Jennifer Lawrence har hyllats världen över för sin insats som 17-åriga Ree Dolly, som tvingas leta efter sin försvunna pappa bland Missouris kriminella gäng.

Sverigepremiär 7 Januari




Black Swan

Natalie Portman spelar en ballerina på väg mot bristningsgränsen i jakt på sin mörkare sida i denna psykologiska thriller, regisserad av Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a Dream).
Oscarsfavorit!
Sverigepremiär 4 Mars




Sucker Punch

Alice i Underlandet med maskingevär! Zack Snyders berättelse om en ung kvinna som flyr till en fantasivärld där hon planerar att fly från mentalsjukhuset hennes styvfar satt henne i.
Actionfylld och snygg, med en väldigt speciell stil och en riktigt grym trailer. Slutresultatet kan bli lite hur som.
Läs mitt tidigare inlägg om filmen här!
Sverigepremiär 22 April




Scream 4

New Decade. New Rules.
Den första Scream-filmen på 11 år lär nog inte leva upp till det trendsättande originalet, men den har alla chanser att bli den bästa filmen i serien sedan dess. Vi kanske inte får något nytt mästerverk, men någonting säger mig att den här filmen kan bli riktigt bra!
Läs mina tidigare inlägg om filmen här och här!
Sverigepremiär 15 April




Super 8

En av nästa års mest intressanta filmer och den allra mest hemliga.
Inte mycket är känt om handlingen i denna film, skriven och regisserad av J.J. Abrams (Lost, Alias, Fringe, Star Trek, m.m.) och producerad av Steven Spielberg.
Det vi vet är att filmen utspelar sig 1979 och att den är en hyllning till Spielbergs science-fiction-filmer från 70/80-talet.
Baserat på den mystiska teaser-trailern, som spelades in innan själva filmen, så kan det här bli en av årets stora överraskningar. Jag väntar med spänning!
Sverigepremiär 17 Juni




Det här är bara ett litet urval av alla intressanta filmer som släpps under det nya året. Många fler trailers kommer inom kort!

Ett gott nytt filmår, med många minnesvärda biobesök, önskar Alla Älskar Film!


Inlägg skrivet av: Jimi

2 kommentarer:

  1. Du kunde klämt in Winnie the Pooh åxå Jimi...=)

    SvaraRadera
  2. Den kommer med i ett senare inlägg ;)

    // Jimi

    SvaraRadera