lördag 2 oktober 2010

I'm Not There

I'm Not There från 2007, är en avspegling av musikern Bob Dylans liv och verk i regi av Todd Haynes (regissör även till Far from Heaven (2002) ).
I rollerna ser vi främst: Marcus Carl Franklin, Ben Whishaw, Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere och Cate Blanchett . Alla dessa olika karaktärer ska föreställa Bob Dylan i filmen men var och en visar olika perioder i hans musikerande liv och ingen av dem går under filmens gång under namnet Bob Dylan.

Cate Blanchett är minst sagt fantastisk i den här filmen och spelar Dylan under perioden då han var som störst, nämligen på 1960-talet. Hon blev nominerad till en Oscar  för sin roll i filmen och vann en Golden Globe för bästa "kvinnliga" biroll. Hennes insatts i filmen är fantastiskt bra och bara det gör det väldigt värt att se filmen!

Jag tror till viss del att den här filmen kan vara svår att förstå. Filmen har väl egentligen inte direkt någon tydlig handling och innehåller många olika sekvenser, vilket kräver att man hela tiden är med i filmen för att kunna hänga med i svängarna någorlunda. Bäst är nog om man känner till lite om Dylans liv innan man ser filmen, då det är många bilder och repliker som är väldigt symboliska och tagna från Dylans texter, beteende och så vidare. Men i övrigt är det absolut en film som jag tycker borde uppmärksammas ännu mer!

Filmen innehåller oerhört snygga bilder, fantastiska skådespelarinsatser,  bra manus och fantastisk musik igenom hela filmen. Den här filmen är en riktig PÄRLA.

Inlägg skrivet av: Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar