onsdag 29 september 2010

Schizofreni när det är som bäst!

Nu är det höst och höst betyder många kul seriepremiärer. I söndags hade SVT-komedin Starke man och storsatsningen The Event (recension kommer snart) premiär. Och på fredag fortsätter den exceptionella komediserien Modern Family på Tv4.
Men den serie jag tänkte tipsa om idag är dramakomedin United States of Tara, vars andra säsong har premiär på Kanal 9 imorgon.

United States of Tara handlar om Tara Gregson (Toni Collette), mamma till två tonårsbarn och lyckligt gift. Hon är en helt normal kvinna. Förutom det faktum att hon lider av Dissociativ identitetsstörning. När än hon blir stressad "förvandlas" hon till en av hennes alternativa personligheter: Tonårsslampan "T", 50-tals-hemmafrun Alice eller Vietnam-veteranen Buck, en man. Detta leder förstås till en del problem. Hur förklarar man sig t.ex. när en av ens personligheter hånglar upp sonens pojkvän? Eller när en annan försöker tvätta dotterns mun med tvål för att hon använder ett ovårdat språk? Och när man dessutom inte minns det själv?


United States of Tara är en mycket bra serie med ett stort hjärta och mycket hjärna! Seriens skapare Diablo Cody är en av Amerikas just nu hetaste och smartaste manusförfattare. Hon vann för några år sen en Oscar för manuset till Juno. Ett flertal av manusen till United States of Tara är skrivna av Cody och det märks! Det är originellt, skruvat, väldigt smart och mycket roligt! Toni Collette (Little Miss Sunshine, About a Boy) i huvudrollen är fantastisk. Hon spelar varenda en av sina väldigt varierande roller till perfektion.


Andra säsongen av United States of Tara, en serie som jag varmt rekommenderar, har premiär på Kanal 9 imorgon Torsdag, kl. 23.00. Har du inte sett första säsongen, så gör det inte så mycket.

Ps. Släng gärna ett extra uppmärksamt öga på seriens titelsekvens. Den är riktigt snygg!

Trailer för säsong 2



Inlägg skrivet av: Jimi

2 kommentarer:

  1. Nu är ju dissociativ identitetsstörning och schizofreni inte riktigt samma sak Jimi men det verkar som en bra serie iaf synd att jag inte har kanal 9...=)

    SvaraRadera
  2. Nej det vet jag, hehe. Men jag tyckte det var en bra titel på inlägget :) Ja det är synd, du hade säkert gillat den ;)

    // Jimi

    SvaraRadera