tisdag 10 augusti 2010

Filmtips: Crazy Heart

Hej där!
Jag ber om ursäkt för den bristfälliga uppdateringen av bloggen den senaste tiden! Bättring ska det bli :)

Igår såg jag Crazy Heart, från 2009, med Jeff Bridges i huvudrollen.

Crazy Heart handlar om Bad Blake (artistnamn), en avdankad, och alkoholiserad, country-stjärna, som försöker ändra på sin livsstil efter att ha träffat unga journalisten Jean, spelad av Maggie Gyllenhaal.

Det här är en film med en ganska enkel historia, som kan låta ointressant och kanske t.o.m. deprimerande på papper, men som faktiskt är ganska upplyftande. Filmen bärs upp av Jeff Bridges rollprestation i huvudrollen, som är helt perfekt och väl värt sin Oscars-vinst! Han spelar en roll som, i en annan skådespelares händer, skulle kunna bli tråkig och svår att tycka om, men som här istället blir en älskvärd karaktär trots sina uppenbara brister. Även Maggie Gyllenhaal glänser, i rollen som Bads kärleksintresse Jean och deras scener tillsammans är de bästa i hela filmen.

Crazy Heart innehåller mycket bra musik, mestadels skriven av Stephen Bruton och T-Bone Burnett. Om man, som jag (till viss del), gillar country-musik är det en ren njutning. Men även om man inte är ett fan av genren, så kan man nog tycka mycket om musiken i Crazy Heart. Många av låtarna sjungs av Jeff Bridges själv, som mycket väl skulle kunna satsa på musiken om han tröttnar på skådespeleriet, för han har en riktigt bra röst och sjunger med utmärkt känsla.

Filmets ledmotiv, The Weary Kind, som vann en Oscar i år, för bästa sång, sjungs av Ryan Bingham och är hur fin som helst:




Crazy Heart finns ute på Dvd och Blu-Ray nu.


Inlägg skrivet av: Jimi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar