måndag 19 juli 2010

Biotoppen v. 28

Här är en lista över de mest sedda filmerna på bio i Sverige under förra veckan (tekniskt sett räknas bara fredag-söndag):

1. Knight and Day*
2. Shrek - nu och för alltid
3. The Twilight Saga: Eclipse
4. Beck - Levande Begravd
5. Robin Hood
6. The A-Team
7. Sex and the City 2
8. För kärleken
9. Kommissarie Späck
10. Prince of Persia

Som ni ser har actionkomedin Knight and Day, med Tom Cruise och Cameron Diaz i huvudrollerna, gått in på förstaplatsen denna veckan. Klart underhållande film, med en, i min mening, äckligt snygg poster!
Värt att notera är också att Robin Hood klamrar sig fast vid Topp 5, efter mer än två månader på bio! Men det är också en riktigt bra film.

USA:

1. Inception*
2. Despicable Me
3. The Sorcerer's Apprentice*
4. The Twilight Saga: Eclipse
5. Toy Story 3

Resten av Topp 10 (inklusive "pengainformation") kan ses här!

USA-listan ser förstås annorlunda ut, mycket på grund av att 4 av 5 filmer inte har haft premiär i Sverige än. Hett efterlängtade (bland annat här på bloggen) och superhyllade Inception, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, har öppnat starkt och tjänade in 60 miljoner dollar under öppningshelgen. Incdeption har premiär i Sverige nu på fredag och jag och Johanna kommer definitivt vara bland de första att se den. Kommer ni? Rösta i "poll":en här brevid! Pixars nya mästerverk Toy Story 3, har, efter en knapp månad på bio, gått om Hitta Nemo för att bli Pixars mest inkomstbringande film hittills i USA. Filmen har Sverigepremiär 27 Augusti!

* = ny


Här är en trailer för Knight and Day, på bio nu:



Toy Story 3, premiär 27 Augusti:



En trailer för Inception kan hittas längre ner på sidan!
Kommentera gärna om ni har något att säga och glöm inte att rösta i "poll":en!

Tills nästa gång // Jimi

1 kommentar:

  1. Kan åxå vara värt att notera att Kommissarie Späck (regiserad av den okrönte kungen av kiss-och-bajs-humor Fredde Granberg) hållt sig kvar på topp tio trots att den redan långt innan premiären 4 juni fått utmärkelsen "det värsta som hänt svensk film sedan Bergman dog". personligen tycker jag att det är en jättebra parodi-film i klass med parodikungarna som gett oss bl.a. Scary Movie och Epic Movie... skulle vara intressant att höra vad skribenterna på den här sidan tycker =) För övrigt ska jag åxå se Inception på premiären den 23 juli med min gamla vapendragare Mattias. Längtar ihjäl mig!

    SvaraRadera