söndag 25 juli 2010

Comic-Con: Nya trailers för "Let Me In" och "Tron Legacy"

Eye see you..
Direkt från San Diego Comic-Con, det årliga fan/nerd-konventet som bjuder på paneler med skådespelare och filmskapare från filmer och serier, förhandstittar på kommande storfilmer i allmänhet, och science-fiction/fantasy/superhjältefilmer i synnerhet, såväl som allt möjligt som har med serietidningar att göra och utklädnadstävlingar m.m. Det här är ett väldigt stort event, det största i sitt slag i U.S.A., med över 125.000 besökare under vart och ett av de senaste åren. Ni kommer höra mer om det här på bloggen under den kommande veckan och förhoppningsvis kan vi bjuda på en del smaskig förhandsinformation om några av de filmer ni ser fram emot mest!

Chloë Moretz som Hit-Girl...
Här får ni två nya trailers.
Den första är en ny trailer för Let Me In, alltså den amerikanska re-maken av den svenska succéfilmen Låt den rätte komma in, från 2008. Originalet är en mörk och stämningsfull film som utspelar sig i förorten Blackeberg och  handlar om 12-åriga, utstötta Oskar (Kåre Hedebrant) som blir vän med unga (till synes) vampyrflickan Eli (Lina Leandersson). Filmen har blivit en stor succé och har sålts till 54 länder. Den har hyllats av kritiker och har bland annat utsetts av Empire, världens största filmtidning, till förra årets bästa film, vilket var första gången de gav den äran till en icke-engelskspråkig film.
...och som sig själv.. eller vänta nu!?
Jag rekommenderar att ni ser den om ni inte redan har gjort det, den är ett måste!
Re-maken verkar vara trogen originalet och boken som den baseras på (skriven av John Ajvide-Lindqvist), fast här har handlingen flyttats till en liten stad i New Mexico och huvudpersonerna har bytt namn till Owen (Kodi Smit-McPhee, från The Road) och Abby (Chloë Moretz, Kick-Ass)
Enda anledningen till att jag ser fram emot den här filmen (såna här re-makes känns så otroligt irrelevanta) är 13-åriga Chloë Moretz, som är en av de allra mest lovande unga skådespelarna för tillfället och som bokstavligt talat sparkade röv, som Hit-Girl, i Kick-Ass tidigare i år.


Premiär: 1 Oktober (i U.S.A.)



"Min cykel är snabbare än din!"
Den andra trailern är för sci-fi-filmen TRON: Legacy, en film som faktiskt introducerades på förra årets Comic-Con. Filmen är en uppföljare till TRON från 1982, en film som jag inte har sett och som för tillfället verkar vara omöjlig att få tag på, men det lär inte spela nån större roll om man har sett den filmen eller inte för uppföljaren verkar vara en fristående berättelse.
TRON: Legacy är den första "live-action"-filmen sedan Avatar som har helt och hållet filmats i 3D (andra filmer som har släppts i 3D efter Avatar, t.ex. Clash of the Titans och Alice i Underlandet, filmades i 2D och konverterades snabbt till 3D i efterhand, för att kunna tjäna mer pengar, med ett klart sämre resultat än om de hade filmats i 3D). Den ser även ut att kunna bli den bästa och coolaste 3D-filmen sedan Avatar. Den ser ju så snygg ut att jag smälter!



Premiär: 17 December

Så, vad tycker ni?

Inlägg skrivet av: Jimi

ps. Min Inception-recension blir något försenad, men den dyker upp snart ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar