tisdag 27 juli 2010

Daniel Craig som Mikael Blomkvist..

.. i den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor!
Det har ryktats ett tag om det här, men nu är det alltså officiellt: Daniel Craig har skrivit på kontraktet för att spela den svenska journalisten Mikael Blomkvist i The Girl with the Dragon Tattoo, och om den blir en succé, troligtvis även de båda uppföljarna The Girl who Played with Fire och The Girl who Kicked the Hornets Nest (Luftslottet som sprängdes)

Craig är för allmänheten mest känd för att ha spelat James Bond i de två senaste Bond-filmerna.

Vem som ska spela Lisbeth Salander (Noomi Rapace i den svenska versionen) är ännu oklart, men det har ryktats om ett helt gäng namn, så som: Carey Mulligan, Ellen Page, Emily Browning, Mia Wasikowska, Sara Snook, Rooney Mara och Sophie Lowe. Men det verkar som att regissören (David Fincher, Se7en, Fight Club, Benjamin Button) letar efter någon helt okänd. Annars tycker jag att Ellen Page skulle kunna göra rollen jättebra. Och även Mia Wasikowska (In Treatment, Alice i Underlandet) är en fantastiskt duktig skådespelerska som förmodligen skulle kunna göra rollen rättvisa. Det har också spekulerats i ifall inte Noomi Rapace skulle kunna göra rollen även i den amerikanska versionen.
Mer om detta i bloggen när det finns mer nyheter!

Om ni inte redan har sett de svenska versionerna så föreslår jag att ni gör det bums. Det är riktigt bra filmer (särskilt den första) som varje svensk borde se!
De (ännu bättre) förlängda versionerna finns ute på DVD nu.


Inlägg skrivet av: Jimi

1 kommentar:

  1. Craig kan nog bli bra som Blomkvist. Jag tror däremot inte Noomi kommer spela Lisbeth igen. I de intervjuer jag har sett med henne säger hon att hon är färdig med den rollen och inte vill spela den igen (en av anledningarna till att hon inte vill spela in i USA är att hon inte skulle kunna vara ifrån Ola så länge) =)

    SvaraRadera